Usvaniityn ponit asuttavat Uittuniityn tilaa kaakkois-Suomessa Anjalassa(Kouvola).

Tila on perinteinen karjatila jolla on alun perin pidetty lypsykarjaa ja sen ohessa niin sikoja, lampaita kuin kanojakin.Parinkymmenen vuoden ajan tilalla kasvatettiin emolehmiä, rotuina hereford, limousin ja blonde d' aquitane.Sitten pihatossa elelivät maitotilalta kasvamaan tulleet hieholehmät sekä omat lihaksi lihotettavat sonnipojat.Nykyään nautojen pidosta on luovuttu.

Peltopinta-alaa tilalla on nykyään n.50 ha , josta valtaosa on nurmena , laitumiksi ja rehuntuotantoon.Osa sadosta menee omien ponien ruuaksi , mutta vuosittain löytyy myyntiin niin tuorerehua, kuivaa heinää, olkea kuin kauraakin.

Poneja tilalla on nykyään n. 35. Ponit tulivat tilalle vuonna 1998 jolloin niitä oli aluksi kaksi.Pikkuhiljaa virisi ajatus ponien kasvattamisesta ja niin ensimmäiset tammat ;  shettis, 2 vuonohevosta ja haflinger astutettiin vuonna 2005.Pian kuitenkin tuli selväksi että shetlanninponi on se kiinnostavin kasvatettava ja niin isommat ponit saivat väistyä tehden tilaa shettiksille.Nykyään tilalla asuu vain standardikokoisia shettiksiä.

Tavoitteenamme on kasvattaa hyvän kokoisia harrasteponeja jotka sopivat mahdollisimman moneen lajiin.Tammamme ovat 98-107 cm korkeita ja jalostusorimme 100-106 cm korkeita joten voimme odottaa jälkeläisten kasvavan sopiviin mittoihin.

Jalostusorimme on koulutettu käyttöponeiksi ja ne ovat myös kilpailleet.Täällä syntyneet varsat opetetaan ajallaan ajolle ja totutetaan ratsastajaan jolleivät löydä omaa kotiaan ennen sitä.

Poneja varten meillä on iso talli (15 karsinaa), hirsinen konttitalli (3 karsinaa) sekä 6 isoa kestokuivikepohjaista karsinaa.Lisäksi 4 erilaista pihattoa ( 40-50m2 kokoisia) .Kesäisin ponit laiduntavat pihapiirin ympärillä n.6 hehtaarin laitumilla.

Tervetuloa tutustumaan poneihimme ja löytämään oma harraste ystäväsi!

 

 

©2022 Usvaniityn ponit - Putteri (MMD Networks Oy)